Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Πίσω Στο Μέλλον

Βρίσκομαι σε μια μεγάλη αίθουσα. Στο κέντρο της αίθουσας, σε ένα μεγάλο κυκλικό δάπεδο ο Ιούλιος Καίσαρας και οι υπόλοιποι συγκλητικοί φορώντας άσπρους ολοκάθαρους μανδύες βγάζουνε λόγους θαρρείς και είναι το κέντρο του κόσμου. Οι φωνές τους ακούγονται πολύ πιο δυνατά από τις φωνές του όχλου που τους περικυκλώνει, ενός όχλου ρακένδυτου, ντυμένου με βρώμικα κουρέλια. Τα μέλη του όχλου απλά φωνάζουν, δεν βγάζεις νόημα τι λένε, δεν έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα. Κάγκελα τους χωρίζουν από τον Ιούλιο Καίσαρα και την ομάδα του και έτσι όπως χτυπιούνται και κρέμονται από αυτά μοιάζουν σαν ζώα σε κλουβιά. Αηδιασμένος από το θέαμα βγήκα έξω.

Βγαίνοντας είχα την αίσθηση ότι ούτε εκεί τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Είναι νύχτα και οι δρόμοι άδειοι και σκοτεινοί. Καθώς περπατάω βλέπω παντού γύρω μου πουτάνες. Ξεχώρισα δύο, διάλεξα τη μία από αυτές. Πιάνουμε συζήτηση και περπατάμε. Καθώς περνάμε την πόρτα του μπουρδέλου το σκηνικό αλλάζει τελείως και ρίχνω μια φευγαλέα ματιά στην ιδανική κοινωνία. Όχι οποιαδήποτε ιδανική κοινωνία αλλά τη δική μου ιδανική κοινωνία, έτσι όπως την καθόριζε εκείνη την ώρα το μυαλό μου και που μάλλον ο καθένας θα τη φανταζόταν διαφορετική. Τουλάχιστον εκεί οι άνθρωποι ήταν ευτυχισμένοι.

grito

5 σχόλια:

  1. Δηλαδή 2 παράγραφοι για να μας πεις ότι ιδανικός κόσμος για σένα είναι εκεί όπου όλοι θα πηδάνε με πληρωμή??Άσε που για να έχεις να πληρώσεις θα ανήκεις στους συγκλητικούς και όχι στον όχλο!!Οπότε θες να γίνει και ο όχλος συγκλητικοί.Συμφωνώ..καλό για τον όχλο..αλλά σκέψου και λίγο τις καημένες τις πουτάνες τι θα τραβάνε μετά!!Ποοοονος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μάλλον δεν κατάλαβες καλά ανώνυμε.το θέμα δεν είναι να γίνεις συγκλητικός η να πας με τον αδύναμο και άβουλο όχλο.και ο όχλος στην προκειμένη κατάσταση αν είχε την δύναμη των συγκλητικών τις ίδιες μαλακίες θα έκανε αλλα εσεις συνεχιστε να διαλέγεται στρατοπεδο επηρεασμενοι απο το διπολο που σας επιβαλλουν τοσα χρόνια.
    grito δεν μας περιέγραψες όμως την δικιά σου ιδανική κοινωνία την δεδομένη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος το κανε ποιος δεν
    ποιος χανει 1-0
    ποιος εχει μες το σπιτι του κουρτινες σατεν
    ποιος κανει οτι κανει αυτος
    και οποιος το κανει ποιος τον φτανει
    grito παραμενει το παλιο γνωστο αλανι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. eleftheros_poliorkimenos σου την περιέγραψε!sex sex sex..............
    .....................sex........
    .......sex..........
    ............sex.............
    ........sex............
    .......sex.................
    .........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Εσχατολογίας29 Ιανουαρίου 2012 στις 3:31 π.μ.

    Το κειμενάκι τα σπάει! Μου άρεσε η ταύτιση της ιδανικής κοινωνίας με τις ανάγκες και τα κατώτερα (?) ένστικτα της στιγμής, κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί ως δήλωση ότι δεν υπάρχει ιδανική κοινωνία, όχι αντικειμενικώς νοούμενη τουλάχιστον. Άσχετο, αλλά οι στίχοι του 2ου ανώνυμου είναι τόσο Τζιμ Τζέι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή