Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Συνειρμικό νο2


Του τηλεφώνησε το μεσημέρι και του ζήτησε να βρεθούνε! ''Θέλω να μιλήσουμε'' του είπε, βάζοντάς τον σε σκέψεις, η κυριότερη εκ των οποίων ήταν: ''βαριέμαι!''. Λίγο η ζέστη, λίγο το νέο σήριαλ του Μανούσου Μανουσάκη, που έχει να κάνει με τον απαγορευμένο έρωτα ενός αναρχικού και μιας κνίτισσας (''Στον ερωτικό του Μπακούνιν'') και ξεκινούσε σε λίγο, ετοιμάστηκε να βρει καμιά μαλακία για να της το ακυρώσει! Τελικά όμως άλλαξε γνώμη- άλλωστε από προηγούμενη γνώση της τέχνης του Μανούσου, μάλλον το σήριαλ θα καταλήξει σε παθιασμένο σεξ μετά από πορεία Πολυτεχνείου και γύρω να πέφτουν δακρυγόνα!
Βρέθηκαν στο γωνιακό καφέ κάτω από το σπίτι του, αυτό που σερβίρει και μια αίσθηση του καθήκοντος μαζί με τον καφέ. Πάντα τον βοηθούσε να παίρνει σημαντικές αποφάσεις, ή έστω ήταν αρκετά μικρό ώστε να φύγει τρέχοντας από αυτές. Την βρήκε όπως πάντα εκθαμβωτικά μέτρια αλλά και πάλι την σκεφτόταν γυμνή. Ή στο κρεβάτι. Ή και τα δύο. Η μετριότητα πάντα τον άναβε και είχε την φήμη φλογερού εραστή. Φλόγα κεριού βέβαια. Αλλά μια φλόγα είναι μια φλόγα, σωστά;
Αποφάσισε τελικά να σταματήσει να σκέφτεται μαλακίες και να ακούσει τι του λέει:
''... παρακράτησε πια! Ώρες ώρες έχω την εντύπωση (Ψέμα!) πώς δεν ακούς τι λέω! Άλλες φορές πάλι, πως βαριέσαι να βγεις μαζί μου (Αισχρό ψέμα!) ή ακόμα πως προτιμάς να δεις τηλεόραση από το να μιλάμε (Αίσχος! Συκοφαντική δυσφήμηση! Την εσχάτη των ποινών!)''.
Τα ίδια και τα ίδια! Μια ζωή, πάντα ο κάθε άχρηστος είχε υπαρξιακά προβλήματα και αυτός αναγκαζόταν να του τα λύνει. Σκέφτηκε να της το πει (εδώ ο αναγνώστης σίγουρα θα φαντάζεται πως ακολουθεί: '' αλλά άλλαξε γνώμη''; Ε, λοιπόν, ο αναγνώστης κάνει λάθος!)  και της το είπε. Αυτή η κρίση φιλαλήθειας διέκοψε απότομα τον διάλογο και την σχέση τους. Όμως ας το δούμε και από την θετική του πλευρά: πρόλαβε το σήριαλ.
Και έζησε αυτός καλά. Εμείς ακόμα το παλεύουμε.

Υ.Γ.1 Τελικά έπεσε έξω στις προβλέψεις του για το σήριαλ. Ο αναρχικός και η κνίτισσα παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο σε ένα μικρό νησάκι και άνοιξαν μαγαζί με τουριστικά. Συγχαρητήρια στον Μανούσο που έσπασε το κατεστημένο του!
Υ.Γ.2 Αυτό το κείμενο αφιερώνεται στον Παλιάτσο. Πρόκειται για μια μαλακία που γράφτηκε μπας και μπεις να γράψεις!

Hormonally imbalanced!

5 σχόλια:

  1. Ωστε τετοιες μαλακιες σκεφτεται ο μπαχαλος? Και τι σας νοιαζει ολους εσας και ασχολειστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι καθαρά συμπτωματική και προϊόν της σχιζοειδούς φαντασίας του αναγνώστη! Ο μπάχαλος είναι στο μυαλό σου φίλη κατερινακι. Κι εμείς ασχολούμαστε με τα μυαλά των ανθρώπων! Ελπίζω να απάντησα ικανοποιητικά στις απορίες σου! Το όλο μήνυμα βρωμάει τρολλίλα βέβαια, αλλά εγώ, Παλιάτσε, οφείλω να απαντήσω!
      Hormonally imbalanced!

      Διαγραφή