Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Την ημέρα που καταστράφηκε ο κόσμος

Την ημέρα που καταστράφηκε ο κόσμος, ο Αυτοκράτορας του Φεγγαριού έπινε το τσάι του και ονειρευόταν τον εαυτό του να ονειρεύεται τον εαυτό του να ονειρεύεται. Αυτός είναι ο τρόπος του αυτοκράτορα. Ο ασημένιος σκύλος στα πόδια του γρύλιζε στα όνειρα. Αυτός είναι ο τρόπος του σκύλου. Ξαφνικά ο σκύλος πήδηξε και προσγειώθηκε στα μακριά του πόδια, με ένα νεογέννητο χαϊκού να σπαρταρά πιασμένο στις αρπάγες των δοντιών του. Ήταν το τελευταίο όνειρο του αυτοκράτορα. Ήταν το τελευταίο γεύμα του σκύλου. Και ο κόσμος καταστράφηκε. 

Την ημέρα που καταστράφηκε ο κόσμος, το κενό γέννησε δυο σωματίδια. Το ένα ήταν θετικό και το άλλο αρνητικό, όμως τέτοιες έννοιες έχουν νόημα μόνο στο διεστραμμένο, δυϊστικό μυαλό των ανθρώπων. Αυτά απλώς γεννήθηκαν, ξέροντας πως θα πεθάνουν και πώς θα πεθάνουν. Άραγε ένα ηλεκτρόνιο φοβάται τον θάνατο; Ένα πρωτόνιο αγαπάει την ζωή; Κινήθηκαν αντιδιαμετρικά, με την ελπίδα ότι, σε ένα κυκλικό σύμπαν, όσα χωρίζουν ξαναενώνονται για να εξαφανιστούν. Και ο κόσμος καταστράφηκε.

Την ημέρα που καταστράφηκε ο κόσμος, 6 μαυροντυμένες φιγούρες συναντήθηκαν και χόρεψαν. Ο χορός τους τρόμαξε μια νυχτοπεταλούδα και έκανε ένα φίδι να αμφισβητήσει τα πλεονεκτήματα της ακινησίας. Χόρευαν ασταμάτητα υπό τους σαμανιστικούς ήχους των γρύλων και την μουσική των άστρων μέχρι που οι γρύλοι βουβάθηκαν και τα άστρα άφησαν την στερνή τους πνοή υδρογόνου. Και ο κόσμος καταστράφηκε.

Την ημέρα που καταστράφηκε ο κόσμος, ένα δευτερόλεπτο βγήκε από την ατέλειωτη ουρά δευτερολέπτων στο συσσίτιο του χρόνου και κοίταξε μπροστά. Είδε τον θεό να κρατά άδεια κουτάλα και να τρώει τα πεινασμένα, αβοήθητα αδέρφια του. Αηδιασμένο, τρομαγμένο, έφυγε όσο πιο μακρυά μπορούσε. Σύντομα το ακολούθησαν κι άλλα δευτερόλεπτα-επαναστάτες. Και ο κόσμος καταστράφηκε.

Την ημέρα που καταστράφηκε ο κόσμος, κάποιος καθόταν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του. Είχε κουρασμένο πρόσωπο αλλά τα μάτια του ακτινοβολούσαν ελπίδα. Πληκτρολογούσε τον καινούριο κόσμο. 

Την ημέρα που καταστράφηκε ο κόσμος, εσύ διάβασες αυτό το κείμενο.

Serotonin Addicted 

5 σχόλια:

  1. 1) Πολύ καλά να πάθει το φίδι! Νιέ νιέ νιέ νιε!
    2) Κούντος στα δευτερόλεπτά ;)
    3) Υπέροχο/ς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δευτερο γάμησε απλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δευτερο γάμησε απλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο.

    Την ημέρα που καταστράφηκε ο κόσμος
    η αρχή συνάντησε το τέλος
    κι αυτό της άστραψε ένα χαστούκι
    καθότι τρόμαξε απο την ομοιότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι! Κάθε αρχή ένα τέλος, κάθε τέλος μια αρχή και κύκλους κάνει το μυαλό μου :)

      Διαγραφή